Τρίτη 24 Μαΐου 2011

Κουμαντάρειος Πινακοθήκη Σπάρτης


Την Πέμπτη, २६ Μάη του'11, το νηπιαγωγείο μας θα επισκεφθεί την Κουμαντάρειο Πινακοθήκη Σπάρτης. Η Κουμαντάρειος Πινακοθήκη αποτελεί το παλαιότερο παράρτημα της Εθνικής Πινακοθήκης και στεγάζεται σε ένα καλαίσθητο νεοκλασικό κτίριο.

Συντονίστρια του εκπαιδευτικού προγράμματος στο οποίο θα συμμετέχουμε, και θα κινηθεί στο χώρο του "Ταπεινού Παράδεισου", θα είναι η κυρία Γεωργία Κακούρου.

Χαμηλού προφίλ, αναγνωρισμένη για την σημαντική προσφορά της στα τοπικά -και όχι μόνο- πολιτιστικά δρώμενα, η επιμελήτρια της Εθνικής Πινακοθήκης στο Παράρτημα της Σπάρτης δρ. Γεωργία Κακούρου Χρόνη είναι μια προσωπικότητα με χαρισματική ικανότητα επικοινωνίας με τους ειδικούς, τα παιδιά και τον απλό κόσμο. Γοητευτικότερο από το συγγραφικό της έργο και τη διδασκαλία της είναι η εναργής προσπάθειά της να μυήσει τους νέους στα μυστικά της Τέχνης.
Κατά την ίδια, η έφεση για μάθηση, το ανοιχτό πνεύμα, η σκληρή δουλειά, αλλά κυρίως η συλλογικότητα και η συνεργασία σε ένα κοινό όραμα για την προαγωγή του πολιτισμού που παράγουμε ως Λάκωνες, μπορούν να επιτύχουν και τον δυσκολότερο στόχο. Σύμφωνα με την ίδια, "πολιτισμός σημαίνει και «ξυπνούς» πολίτες και αυτό μάλλον δεν αποτελεί επιδίωξη της πολιτικής. Η έννοια πολιτισμικός και πολιτιστικός θεωρώ ότι ταυτίζονται"...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου